Tilhører kategorien | Debat indlæg

Udviklingsplan for specialundervisnings området

Folkeskolen bløder. Det gør den i Randers, det gør den i hele Danmark. Forklaringerne er mange. Men at tro, at vi ikke alle kommer til at mærke denne brogede udvikling er naivt. Uanset om vi er forældre til en specialklasse-, specialskole elev eller til en almen elev,  så kommer vi og ikke mindst børnene til at kunne mærke denne udvikling – også i i Randers.
Randers Kommune har et budget for skoledrift som i pæne runde tal er på en milliard. Det er til alt – både de ganske almindelige børn, altså de almene elever og de børn, der har nogle særlige udfordringer.
Vores specialtilbud, enten i form af skoler eller klasser er meget dyre. En specialskole elev koster et mellem 3-500.000, en specialklasseelev koster for kommende skoleår 190.000 kroner. I Danmark lever vi i et velsignet smørhul. Et velfærdssamfund som mange nationer blot drømmer om. Vi har råd til at give disse udfordrede unge mennekser et særligt tilbud.  Det er dyrt, og det er,  om vi kan lide det eller ej, de almene elever  der er med til at betale regningen for disse særlige skoler og klasser.
Det er Byrådets udfordring at løse det samlede skolevæsens opgave omkring undervisning. Det er så vigtig en opgave, at vi prioriterer at høre  borgerne om emnet, og derfor mener jeg og Venstre,  at vi skal sende denne sag i høring inden sommerferien.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 33 indlæg på Venstre i Randers.Kontakt forfatter
Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 18. august 2017 to 16. september 2017.