Tilhører kategorien | Debat indlæg

Populistisk kritik af studieture

Liberal Alliance Randers har skabt sig opmærksomhed på at kritisere, at Randers kommune har brugt penge på studieture. Det konkrete eksempel er en tur for Socialudvalget til New York. Med afsæt i denne tur kræver de nu et stop for oversøiske studieture.

Som kommunalpolitikere har vi ansvaret for en omsætning på små 6 mia. kr., og vi bør stedse være opmærksom på, at dette enorme beløb forvaltes med omtanke. Det er helt på sin plads at diskutere, hvorvidt og i givet fald hvordan, der skal bruges ressourcer på at klæde kommunalpolitikerne på til at løfte ansvaret for de 6 mia. kr.

Det er ikke på sin plads at forfalde til populistiske udsagn som ”At bruge 200.000 kroner på at sende fem byrådsmedlemmer til New York på ferie er skandaløst.” Eller aldeles ukritisk og uden øjensynligt at foretage egne undersøgelser, at viderebringe beskyldninger om, at Randers kommune har forsøgt at skjule oplysninger om studieturen. Det tog mig mindre end 60 sekunder at finde offentlig tilgængelig sagsfremstilling med præcis angivelse af turens omkostninger; afrapportering med bl.a. oplysninger om deltagere og program for turen.

Inden man kritiserede kommunen for at have ”spist dyre middage på ”The mercer” og ”Sea restaurant”” burde man nok lige have læst i programmet. Her fremgår, at en New York kyndig Rambøll medarbejder varmt anbefaler Sea restaurant og samtidig oplyser, at ”Det er thai, tre retter for $35. Det er super godt. Og så er det billigt”.

Kritikken af en dag til fri disposition er lige så grundløs. Javist er vi kommunalpolitikere ofte tvungen til at arbejde selv på søndage for at nå det hele, men da lokale organisationer og institutioner holder fri om søndagen, giver det rigtig god mening at lade dagen være til fri disposition – selv får jeg megen inspiration ved at bevæge mig på egen hånd i fremmede byer.

Er også overrasket over, at en liberal blander sig i, hvorvidt andre har lyst til at se basketball en søndag aften. Deres penge – deres fornøjelse.

LA’s krav om stop for oversøiske studieture bærer et populistisk skær. Hvorfor er kriteriet oversøiske? For to uger undlod jeg at deltage i halvandens dags konference i Sønderborg. Udgiften ville med Airbnb overnatning og fælleskørsel ende på ca. 8.000 kr., og eftersom det foregik i Danmark, vil jeg sandsynligvis efterfølgende af andre kanaler kunne opsamle en del af den præsenterede viden.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 192 indlæg på Venstre i Randers.

Medlem af byrådet (V) Asfergvej 13, Hvidsten. 24 48 16 04 kontakt@jenspeterhansen.dk


Kontakt forfatter
Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 16. august 2017 to 14. september 2017.