Tilhører kategorien | Debat indlæg

Ligheder mellem byrådsmøder og åbne samråd

Tilliden til politikere ligger på det laveste niveau i mange år. Sammen med journalister og brugtvognsforhandlere er vi politikere blandt dem, danskerne har mindst tillid til.

Det er vores eget ansvar, at det er blevet sådan. Byrådsmøder er en del af problemet.

I stedet for at holde fokus på den politiske substans ender vi alt for ofte i slagsmål, hvor det gælder om at beklikke hinandens troværdighed. Beskyldninger om løftebrud, hykleri, kovendinger og løgn fyger gennem luften. Frem for at møde hinandens forslag med interesse og lytte til argumenter gælder det om at nedgøre og lægge afstand til, hvad der end måtte komme fra den anden side.

Kampen står ikke længere om at have de stærkeste argumenter, men bliver til et spørgsmål om flest minutter på tv, overskrifter i aviser eller flest følgere på de sociale medier. Medierne sætter dagsordenen for vores arbejde, og på den dagsorden kommer medierne til at stå højt. Byrådsmøder er blevet et middel til mere medietid snarere end et forum for politisk meningsudveksling.

Ovenstående er for 99 % vedkommende en direkte afskrift af indledningen til MF Eva Kjer Hansens kronik Folketinget mangler selvrespekt og selvtillid. Og nok også selvindsigt – jeg har udskiftet ’åbne samråd’ med byrådsmøder.

Kjer Hansen problembeskrivelse passer alt for godt på, hvordan især Velfærdslisten og lejlighedsvis andre agerer i Randers Byråd. Og sådan vil det desværre fortsætte, så længe nogle medier kvitterer med spalteplads og minutter på tv.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 192 indlæg på Venstre i Randers.

Medlem af byrådet (V) Asfergvej 13, Hvidsten. 24 48 16 04 kontakt@jenspeterhansen.dk


Kontakt forfatter
Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 16. august 2017 to 14. september 2017.