Tilhører kategorien | Debat indlæg

Højtuddannede til Randers

Byrådet har lige godkendt, at der bliver brugt 100.000 Kr. til fokus på at tiltrække folk med lang videregående uddannelse.

Det er vigtigt at have fokus på emnet af flere årsager. Det hænger godt sammen, når man gerne vil have flere arbejdspladser og øget tilflytning til kommunen. I forhold til tilflytning, har der været mange bud på, hvor på indsatsen man skal have fokus rettet.

Det kan give god mening at have fokus på tiltrækning, når de studerende er ved at være færdigt uddannede. Det er typisk et tidspunkt, hvor den nyuddannede ikke har fået en fast base endnu. De fleste ved, at lige så snart der er købt hus, og man har fået det første barn, der er startet i en institution, skal der rigtigt meget til, at man vil flytte.

Det er også vigtigt, at vi for Randers gør en indsats i forhold til at skaffe den arbejdskraft som kommunens virksomheder efterspørger. Hvis virksomhederne ikke kan få deres behov opfyldt for arbejdskraft, vil det hurtigt sætte en naturlig tankeproces i gang, om virksomhedens placering er en hæmsko for at få den rette arbejdskraft.

Mange politikere har rettet deres fokus på, at flere områder målrettet skal have flere penge. Det vil sige, at der skal en omfordeling til. Ved øget tilflytning af højtuddannet arbejdskraft, vil vi også øge skattegrundlaget.

Jeg har hele tiden ment, at det er vigtigt, at finde midler til at gøre grundpuljen eller lagkagen større, så der er flere penge at dele ud af.  Det er generelt et af mine fokus punkter, som jeg mener kræver en særlig opmærksomhed.

I stedet for at diskutere hvordan få penge skal omfordeles, var det bedre at rette fokusområdet på:.  Hvordan skaffer vi flere midler på at øge væksten og tilflytningen til kommunen.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 11 indlæg på Venstre i Randers.Kontakt forfatter
Kommentar til “Højtuddannede til Randers”

  1. Niels Nyvang siger:

    To ting til det Mark Pring. For det første, hvordan definerer du højtuddannede? Er det en håndværker, der kan holde samfundet kørende? En person som kan stå ved en drejebænk, tænke og bruge hænderne samtidig, eller en akademiker der kun kan tænke?
    For det andet, når du har defineret dine ønsker, hvad vil du så hel konkret gøre, for at opnå dine hensigter? Det er ikke valgslogans borgerne efterlyser fra byrådets side, vi ønsker handling.Politisk tilhørsforhold er er ret ligegyldig i den sammenhæng.
    Mark Pring du må definere dine ønsker og komme på banen med noget konkret.

Trackbacks/Pingbacks


Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 16. august 2017 to 14. september 2017.