Tilhører kategorien | Debat indlæg

Du er rollemodel – også i trafikken

Har du set de unge i trafikken, der sidder to på en scooter og uden styrthjelm? De uforsvarlige unge, der har tendens til for høj fart. Eller dem, der anvender mobil under kørslen? Måske du endda ryster på hovedet ad de børn, der har cykelhjelmen på styret i stedet for hovedet? Ikke har lygter på, når det er mørkt. Eller cyklisten, der overhaler inden om og cykler op på fortovet for at komme uden om den lange kø?

Du er overbevist om, at sådan bliver dit barn selvfølgelig aldrig. Det er her, du tager fejl. Du er rollemodel for dit barn, og din trafik-adfærd gives videre.

Alene i denne uge har jeg overværet et utal af bilister, for hvem trafiksikkerhed, moral og sund fornuft ikke er eksisterende. Dagligt er der flere situationer, hvor personer anvender mobilen under kørslen. En, der ikke respekterede skolepatruljen og kørte frem, selv om den var på vej ud for at stoppe trafikken. Har set en, der overhalede inden om for at kunne aflevere sit barn, og endeligt bliver der generelt kørt alt for stærkt. Alene i dag var der på under 10 minutter et par farlige situationer. Uafhængigt af hinanden var der to bilister, der ikke orienterede sig, samtidig med at de ikke overholdt vigepligten, og i begge tilfælde var et barn tæt på at blive kørt ned.

Desværre er det heller ikke usædvanligt, at der kommer biler kørende i for høj fart fra Tjærbyvej og videre gennem krydset for at fortsætte op ad Dronningborg Boulevard. Grundet den høje fart og generel uopmærksomhed må fodgængere (heraf en del børn) ofte springe for livet.

Så en lille opfordring til de forældre, der mener, at det ikke er forsvarligt at lade deres barn færdes alene i trafikken og derfor kører deres barn til skole. Husk på, hvem det er, der er med til at gøre vejen til skole mere sikker for vores børn.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 2 indlæg på Venstre i Randers.Kontakt forfatter
Kommentar til “Du er rollemodel – også i trafikken”

  1. Arne Erikslev siger:

    Flot indlæg Lene. Håber, at nogle af de kritiske forældre tager dit indlæg til indtægt og peger fingeren mod sig selv!

Trackbacks/Pingbacks


Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 16. august 2017 to 14. september 2017.