Tilhører kategorien | Debat indlæg

Bænke fra by til land

Et snævert flertal i Byrådet har besluttet, at Storegades flotte bænke ikke skal genopstilles. Restauratører og politi ønsker ikke bænke med henvisning til, at bænkene benyttes som festplads af unge. Restauratører påpeger endvidere, at bænkene optager plads for borde og stole ved flere udeserverings steder, så der evt. mistes indtægtsmuligheder.

Desværre valgte byrådsflertallet at efterkomme ønskerne fra disse to interessegrupper frem for at forfølge den oprindelige vision om at skabe et særligt miljø, der minder om en dagligstue eller lounge med det formål at tiltrække både det unge og det ældre publikum – ikke kun i aften- og nattetimer men også i dagtimerne – til gavn for hele Midtbyen.

Hvad så med bænkene? Eftersom bænke nu engang har den egenskab, at de tiltrækker mennesker, forventer jeg, at placering af bænkene andre steder i byen blot vil betyde, at der etableres nye ”festpladser”.

Her ude på landet er vi ikke så mange, og skulle der blive drukket en øl på en bænk fragår den næppe nogen restauratør. Der er endvidere etableret en stribe samlingssteder i landsbyer i form af f.eks. legepladser.

Det vil være oplagt at genplacere bænke i forbindelse med disse. Faktisk tror jeg, at landsbybeboere vil opfatte en bænk som en gave og ikke – som et byrådsmedlem beskrev den herskende opfattelse i Storegade –  som en hadegave.

Indlægget skrevet af:

- som har skrevet 192 indlæg på Venstre i Randers.

Medlem af byrådet (V) Asfergvej 13, Hvidsten. 24 48 16 04 kontakt@jenspeterhansen.dk


Kontakt forfatter
Kommentér dette indlæg

Du skal være logged ind for at kommentere.

Fotos fra Flickr - Se alle fotos

Nyhedsbrev

Få en e-mail med nye indlæg - indtast din e-mail i feltet herunder og klik på Tilmeld:

Det sker i Venstre

Nothing from 16. august 2017 to 14. september 2017.